Bemutatkozás

Köszönöm, hogy ellátogattál a honlapomra! Szikra László vagyok, humorista és stand up komikus. Sokan kérdezték tőlem: “ Hogyan lettél humorista?”. A történet egyszerű és szokványos. Családi és baráti összejöveteleken mindig én voltam a Humor Herold, és ilyenkor többen biztattak, hogy: “ Próbáld meg! Ezt te is tudnád csinálni!”. A kezdő lökést viszont Keresztanyám adta meg, azzal a mondatával, hogy: “ Laci te olyan hülye vagy! Neked azt kellene csinálnod, amit a Fábry!”. Kipróbáltam és bejött. 2007 nyarán elkezdtem összeírni a fejemből kipattant Szikrákat, majd hamarosan jött az első fellépésem, ami után, szép sorjában egyre több helyre hívtak.

2009-ben megnyertem az I. Duma-Tisza Humorbajnokságot, és a Showder Klub Dumagépek tehetségkutatóján is egyenesen a döntőig masíroztam. 2010-ben pedig a TV2 Frizbi Humorbajnokságának döntőse voltam.

A 2011-es év óriási áttörés volt az életemben, hiszen teljesült az egyik álmom, miszerint szerepelhettem a Rádiókabaréban, abban a műsorban, amelyen egy magamfajta humorkedvelő ember felnő, és amely műsornak azóta is rendszeres fellépője vagyok. Szintén 2011-től, két éven keresztül szerepeltem a Nóta Tv “Gegmenők” című műsorában. Mindezek mellett feltűntem már a képernyőn a Muzsika Tv-ben, valamint kisebb csatornák humoros, szórakoztató műsoraiban egyaránt.

A Rádiókabaré mellett egy másik nagy fordulópont a pályafutásomban az volt, hogy 2015-től, immáron hivatalosan is a Showder Klub humoristájának vallhatom magam, valamint rendszeres szereplője vagyok az ATV Dumakabaré című humoros műsorának.

Még ebben az évben sikerült megdöntenem Badár Sándor 7 és fél órás Magyar Stand Up csúcsát, ugyanis március 29-én a Bethlen Téri Színház nagytermében 8 órán és 5 percen keresztül, folyamatosan szórakoztattam a nagyérdeműt úgy, hogy egyszer sem ismételtem magam, és amivel jelenleg hivatalosan is enyém A Leghosszabb Magyar Stand Up Comedy Rekord. És ez még csak a kezdet! 😀

Humorista életem egyik legmeghatározóbb élménye az volt, amikor a Nyírő Gyula Kórházban léptem fel a betegeknek, és a műsor után egy idős néni a kezemet szorongatva, könnyes szemmel annyit mondott: “ Köszönöm fiatalember! Már nem is emlékszem rá, hogy mikor nevettem ilyen jót utoljára. Köszönöm, hogy másfél óráig elfeledtette velem minden nyomorúságomat, és újra tudtam teljes szívemből, őszintén nevetni! “

Amennyiben többet szeretnél megtudni rólam, böngéssz az oldalamon! Szikrázó szép napot és jó szórakozást!